perfecte woordental voor seo

Hoeveel woorden moet je blog post zijn?

Hoe lang moet je blog bericht zijn?

Ik was op een ontmoeting met een groep bloggers onlangs toen iemand zich naar me keerde en vroeg: ‘Wat vind je de perfecte lengte voor een blogbericht? Hoe lang moeten mijn blogberichten zijn?’ Als het gaat om bloggen, willen we bijna allemaal meer, maar het gaat uiteindelijk om twee dingen:

  1. Zorgen dat je blogpost wordt gevonden
  2. De klantvraag beantwoorden

Voor schrijvers die hun publiek online willen opbouwen, is het essentieel om te leren hoe je geweldige blogberichten kunt schrijven. Maar zelfs als je al lang aan het bloggen bent is het moeilijk om uit te vinden wat je publiek echt wil, vooral wat de lengte van je blog betreft.

Als de inhoud koning is, wat is de perfecte lengte die ons zal helpen om meer mensen onze blogpost te laten lezen (en te delen!)

Mythe: “Als het gaat om blog berichten: korter is beter.”

Veel “expert” bloggers houden vol aan de mythe dat ‘korter is beter’, dat blog posts nooit meer dan 600 woorden lang moeten zijn. Zij verklaren dat online lezers korte aandacht hebben en niet te lange artikelen willen lezen. De enige manier om meer lezers te krijgen, zeggen ze, is om berichten te schrijven die kort en bondig zijn.

Luister niet naar hen.

Eerlijk gezegd, voor de eerste vijf jaar die ik blogde, heb ik deze mythe geabonneerd. Echter, zoals ik meer geleerd heb over wat ervoor zorgt dat mensen je blogberichten lezen, realiseerde ik me dat vaker dan niet het tegendeel waar is: hoe langer, hoe beter. In feite zijn enkele van mijn best gelezen blogberichten meer dan 1.500 woorden lang geweest.

3 Perfecte Lengten voor Blog Posts

Dus wat is de perfecte lengte?

Het hangt er vanaf. Ik heb geëxperimenteerd met veel verschillende lengtes, van 100 woorden als mini-posts naar 2.000+ woorden encyclopedie inzendingen. Elk heeft verschillende voordelen, afhankelijk van wat je wilt halen uit je blog.

Met dat in gedachten laat ik je drie vragen stellen over wat je met je blog probeert te bereiken. Wil je meer reacties op je blog? Dan is korter meestal beter, vooral als je bericht zich richt op vragen van je lezers en discussie te genereren.

Blogging tip: Wil je meer reacties op je blog? Probeer korte, discussiegebaseerde berichten niet langer dan 275 woorden te schrijven.

Dit bericht is bijvoorbeeld slechts 275 woorden lang en het heeft meer dan 300 reacties. Een ander voorbeeld is een klein niemandalletje als deze waarbij de nadruk wordt gelegd op de discussie.

Houd er rekening mee dat korte berichten zelden veel worden gedeeld op social media sites zoals Twitter en Facebook. Ze hebben ook een moeilijke ranking op zoekmachines en zijn slecht voor SEO. Als u een publiek probeert te bouwen, zou ik niet aanraden om je uitsluitend op korte berichten te richten.

Maar als u meer betrokkenheid bij je lezers wilt creëren, probeer dan iets kort te plaatsen.

Wilt je juist meer sociale media shares?

Toen ik de schrijfpraktijk begon, was ik extatisch als mijn berichten meer dan tien shares op Twitter en Facebook kregen. Nu ben ik teleurgesteld als onze berichten niet meer dan 100 gecombineerde shares krijgen.

Ik heb ontdekt dat hoeveel aandelen je op sociale media krijgt, wordt beïnvloed door verschillende dingen, waaronder je onderwerp, de kwaliteit van de berichten en natuurlijk de grootte van je bestaande publiek. Welke invloed heeft lengte op sociale aandelen?

Blogging Tip: Wil je meer aandelen op sociale media? Doel voor medium lengte blog posts tussen 600 tot 1.250 woorden. Dit is de lengte waarvoor ik gewoonlijk schrijf. Posten met een gemiddelde lengte zijn ook erg goed voor SEO en voor het genereren van discussie. Uiteraard moet je nog een goed bericht schrijven, een met een goede kop en een overtuigend uitgangspunt dat het probleem van jouw lezers oplost.

schrijven voor je publiek

Wilt je meer verkeer van Google voor je blog?

Wie wil niet meer verkeer via Google? Een maand ging ik van een paar nieuwe bezoekers van Google om meer dan 1.000 nieuwe lezers per dag te krijgen. Ik was natuurlijk extatisch. Maar toen ontdekte ik de bron van alle nieuwe aandacht en het was bijna twee jaar eerder als een gastpost geschreven. Ach ja.

Search Engine Optimization (SEO) is een lastig domein, en terwijl de beloningen om het goed te kunnen krijgen, extreem hoog kunnen zijn, kan te veel aandacht worden besteed aan een enorme verspilling van tijd. Welke postlengte is het beste om Google en andere zoekmachines in kennis te stellen van je blog?

Blogging Tip: Wil je meer verkeer van Google? Schrijf langer, zwaar onderzochte posts 2.450 woorden lang. Zoekmachines houden van lange, gezaghebbende berichten, vooral als ze zich richten op het oplossen van een groot probleem voor lezers.

Langere berichten krijgen mogelijk niet veel reacties, en misschien worden ze zelfs iets minder dan gemiddeld op sociale media gedeeld, maar als je kan wachten tot Google op de hoogte komt, kun je er gewoon gelukkig zijn en een groot stukje in zoekverkeer zien.

Dus hoe lang wil je dat je blog bericht is?

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *