website optimalisatie

Wat is webpagina optimalisatie?

Ook wel zoekmachine optimalisatie (SEO) genoemd, website optimalisatie is een zin die de procedures beschrijft die worden gebruikt om te optimaliseren, of om van te voren te ontwerpen als je er van te voren over nadenkt, voor een website die goed in zoekmachines wordt gevonden.

Website optimalisatie omvat processen zoals het toevoegen van relevante zoekwoorden en zinnen op de website, het aanpassen van metatags, image tags en het optimaliseren van andere onderdelen van jouw website om ervoor te zorgen dat het toegankelijk is voor een zoekmachine en de algemene kansen te verbeteren dat de website wordt geïndexeerd door zoekmachines.

Wat is website optimalisatie?

Website optimalisatie is eigenlijk nog breder, want het gaat niet alleen maar om SEO en de vinbaarheid via zoekmachines. Het is het proces van het gebruik van gecontroleerde experimenten om het vermogen van een website om zakelijke doelen te behalen, te verbeteren.

Om de prestaties van hun website te verbeteren, implementeren websitebezitters A / B-testen om te experimenteren met variaties op pagina’s van hun website om te bepalen welke veranderingen uiteindelijk resulteren in meer conversies (bijvoorbeeld demo-aanvragen, verhogingen in organische zoekresultaten, meer aankopen, verminderde Klantenservice, etc.). Je ziet dus SEO als één onderdeel van het geheel.

Hoe je jouw website stap-voor-stap optimaliseert

Website optimalisatie volgt dezelfde principes die gebruikt worden bij de optimalisatie van conversie ratio’s en is gebaseerd op de wetenschappelijke methode.

Bepaal de doelstelling van je website optimalisatie. Verschillende bedrijfstypes hebben verschillende doelstellingen die ze willen optimaliseren. Als je bijvoorbeeld een e-commerce website heeft, wil je erachter komen hoe je aankopen en gemiddelde orderwaarden (AOV) kunt verhogen.

Om dit te doen zal een website eigenaar kwantitatief en kwalitatief onderzoek uitvoeren op belangrijke pagina’s van de website die het uiteindelijke doel van de site beïnvloeden. Bijvoorbeeld, de homepage is vaak een waardevol gebied om A / B-tests uit te voeren, aangezien veel van het websiteverkeer eerst op deze pagina komt. Het is belangrijk dat bezoekers onmiddellijk begrijpen wat het bedrijf aanbiedt en dat ze hun weg naar de tweede stap kunnen vinden (een klik).

Begin met je beste ideeën hoe je je doel kunt beïnvloeden. Nadat je het hoogste niveau hebt vastgesteld om te verbeteren, moet je de punten die je op een webpagina uitvoert, identificeren en begin je met een hypothese te formuleren voor hoe deze elementen kunnen worden getest om de conversiepercentages te verbeteren.

Maak een lijst met variabelen die in jouw experiment zullen worden getest. Wijzigingen kunnen als varianten worden getoond en worden uitgevoerd als experimenten in een A / B split-test-tool.

Voer het experiment uit. Zorg ervoor dat wanneer je het experiment uitvoert dat je genoeg gegevens verzamelt om je conclusies statistisch significant te maken. Je wilt jouw bedrijfsbeslissingen niet baseren op onvolledige datasets.

Meet de resultaten, maak conclusies en herhaal dan. De resultaten van een experiment laten zien of de wijzigingen aan het website-element al dan niet verbeterden. Een winnende variatie kan de nieuwe basislijn worden, en iteratief getest worden, omdat meer ideeën voor verbetering gegenereerd worden wanneer je eenmaal klaar bent. Een mislukte test is nog steeds een waardevolle leermogelijkheid, en kan richting geven aan wat te proberen in het optimalisatieproces.

webpagina optimalisatieWebsite optimalisatie kan veel meetbare zakelijke voordelen bieden als het correct wordt gedaan. Ten eerste bepaalt het proces van websiteoptimalisatie de beste versie van webpagina-elementen die bezoekers helpen om een ​​bepaald doel te bereiken.

Optimalisatie verbetert de efficiëntie van de website bij het omzetten van bezoekersverkeer naar e-mailabonnees, lezers of betalende klanten. Op zijn beurt leidt de verbeterde efficiëntie tot meer ROI bij klantenverzameling en campagnes voor het genereren van verkeer, zoals affiliates, Google AdWords, sociale media en e-mailmarketing.

De doelstellingen van website optimalisatie

De doelstellingen van een website verschillen afhankelijk van het type bedrijf, de doelgroep van de bedrijfsmatige klant en de gewenste actie van dat publiek: een aankoop, het invullen van een formulier of het lezen van een artikel. Kijk alleen uit dat je niet over-optimaliseert omdat het de klant óf de zoekmachines misschien wel afschrikt. De gewenste actie van een bezoeker van een website kan ook conversies zijn, of het aantal publiekleden die een bepaalde actie uitvoeren.

Bijvoorbeeld:

Een online publicatie prakticeert websiteoptimalisatie met het conversiedoel van het verhogen van het aantal artikelen dat bezoekers lezen. Een online winkel optimaliseert zijn website om de afhandeling van de uitbetalingen aan te moedigen en aankopen te herhalen. Een online software bedrijf optimaliseert zijn website om het tarief te verbeteren waarmee bezoekers zich registreren voor een gratis proef van het product. Een verzekeringsmaatschappij optimaliseert zijn website om meer potentiële leads te trekken voor de verkoop van de verzekeringsdekking. Een fondsinsamelingscampagne optimaliseert hun donatieformulier om meer donaties aan te moedigen.

Afhankelijk van het doel van de onderneming kan website optimalisatie het testen omvatten:

  1. Een hoofdpagina die verband houdt met de waardepropositie van het bedrijf.
  2. Het gebruik van visuele media, zoals fotografie of een video.
  3. De lengte van een formulier, het variëren van het aantal verplichte velden of de volgorde van voltooiing.
  4. De prominente weergave van klantencase studies die hun succes beschrijven met jouw product of dienst.
  5. De visuele stijl, de tekst en de plaatsing van een CTA-knop of een link.
  6. De organisatie van de navigatie van de website.
  7. De plaatsing van social sharing functionaliteit.
  8. Het uiterlijk en de organisatie van de webpagina voor een bezoeker op een mobiel apparaat.

Landingspagina’s voor marketingcampagnes zijn ook vaak een onderdeel van een website die geoptimaliseerd kan worden, vanwege het hoge kwaliteit verkeer dat wordt verzonden door advertenties, e-mail of sociale media. Website eigenaren kunnen ook website optimalisatie uitvoeren op meerdere pagina’s in de processen op hun websites,

verbeterde mogelijkheden op je webpagina

Een zin om de procedures te beschrijven om de snelheid te optimaliseren waarmee je website in een webbrowser laadt. Dit type optimalisatie houdt in het algemeen in om je website te bewerken om scripts, HTML of CSS code te optimaliseren voor sneller laden. Het vermindert ook het aantal componenten, zoals afbeeldingen, scripts of videocomponenten die nodig zijn om de webpagina te maken.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *